Veelgestelde vragen

Hoe vind ik mijn eigen voorouders op deze website?
Via de zoekfunctie links kunt u onze gehele website zoeken. U vindt de beste resultaten door de voornaam of voornamen van uw voorouders tussen dubbele aanhalingstekens te plaatsen, bijvoorbeeld:  “Gerrit Jan” of “Albertus Johannes”. Wat ook goed werkt is de achternaam van uw (over)grootmoeder in te tikken. Deze namen komen immers minder vaak voor dan de naam “Vollenbroek”. Als u de gezochte naam niet vindt, dan is het waarschijnlijk dat de persoon nog niet was overleden in 1960. Ga dan een generatie verder terug en probeer het opnieuw.

Hoe kan ik over de familieclusters lezen?
Linksboven vindt u een knop waarmee u het menu openklapt. De verhalen over de Vollenbroek clusters zijn beveiligd met een wachtwoord. Dit wachtwoord kunt u aanvragen door ons een e-mail te sturen via Contact.

Hoe komen jullie aan alle informatie over de voorouders?
De meeste gegevens komen van de Wie-was-wie website. Deze website bevat gegevens over geboorte, huwelijk en overlijden, afkomstig uit de burgerlijke stand, die 1811 in Nederland werd ingevoerd. Wel moeten we rekening houden met het feit dat overlijdensaktes pas na 50 jaar openbaar worden, we kunnen dus niet beschikken over overlijdensgegevens na 1960. Voor huwelijksaktes geldt dat ze pas na 75 jaar openbaar worden en voor geboorteaktes geldt 100 jaar. Op dit moment zijn dus de volgende gegevens van de burgerlijke stand via Wie-was-wie te bekijken: geboorteaktes 1811-1911, huwelijksaktes 1811-1932 en overlijdensaktes 1811-1960.