Over ons

Wij zijn Frans Vollenbroek en Herman Vollenbroek. We kwamen met elkaar in contact in november 2014 doordat we beiden bezig waren met het opzetten van een Vollenbroek stamboom op Myheritage. Dit bracht ons op het idee om met vereende kracht dit werk voort te zetten en gezamenlijk alle Vollenbroek naamdragers uit het verleden op te zoeken en hun familieband in kaart te brengen. Het resultaat van dit speurwerk vind je op deze website.

Frans & Herman

Tervuren, 8 dec 2014- Frans (links) en Herman (rechts) aan het werk. 

Frans Vollenbroek:
Ik ben geboren op een boerderij in Doetinchem, maar mijn ouders komen beiden uit Twente (Oele en Bentelo). Ik heb nog getwijfeld of ik boer wilde worden, maar het bedrijf van mijn vader was te klein. Ik ben toen in Nijmegen gaan studeren en kwam bij Philips in Eindhoven terecht. Daarna heb ik aan het nationaal milieubeleid gewerkt bij het ministerie van VROM in Den Haag en tenslotte heb ik bij de Europese Commissie in Brussel gewerkt. Ik ben inmiddels gepensioneerd, maar woon nog steeds in België. Ik heb twee kinderen. Je kunt mij en mijn familie vinden op http://www.myheritage.nl/site-253230161/vollenbroek

Herman Vollenbroek:
Mijn naam is Herman Vollenbroek. De voornaam is niet zo bijzonder, de achternaam vind ik wel. In 1955, toen ik 8 was en mijn vader 56 en we samen over de hei bij Hilversum wandelden, vroeg ik hem waar onze naam vandaan kwam. Vollenbroek, zo zei hij, is genoemd naar een stuk land in Twente (een brook of broek, zoals hij dat vertaalde) dat zeer vruchtbaar (vol) was. De familie die daar woonde en het land bewerkte werd naar dit stukje land vernoemd, en zo is de naam Vollenbroek ontstaan! Welnu, daar had ik wel vrede mee omdat ik met deze versie mijn vriendjes die me plaagden de mond kon snoeren, en zo heb ik gedurende mijn verdere leven mijn naam, waar ook ter wereld, altijd vorstelijk gedragen. Na mijn pensioen in 2009 heb ik me met mijn vrouw Narcisse gevestigd in haar geboortestreek in Frankrijk, in het plaatsje Montadet bij Toulouse, waar ik op een zonnige dag verleid werd door een advertentie van MyHeritage die beloofde dat ik op hun site mijn familie tot ver in het verleden zou kunnen terugvinden. Ik was snel verkocht, want welke pensionado in den vreemde zou zoiets niet willen? Ik zette de stamboom op in 2010 met als ultieme wens dat alle Vollenbroeken in de wereld zich daarbij aan zouden sluiten, en dat ging goed voor wat betreft mijn directe familie, maar daarbuiten wilde het niet vlotten. Rond 2014 was mijn Vollenbroek stamboom, zie http://www.myheritage.nl/site-129855811/vollenbroek, dan ook op stervens na dood totdat mijn neef in de vijfde lijn, Frans Vollenbroek, zich ook op het terrein der genealogie stortte, en doordat hij veel beter geinformeerd was over wat op Internet zoal is na te gaan, konden we in de winter van 2014-2015 min of meer alle Vollenbroek-voorouders tot in de 17e eeuw in kaart brengen. Mijn vrouw Narcisse en ik hebben een dochter, Marieke, die onder artiestennaam Isa Bornau carriere maakt als zangeres.